Министър Димитър Стоянов в Рамщайн: България предоставя военна и военно-техническа помощ на

...
Министър Димитър Стоянов в Рамщайн: България предоставя военна и военно-техническа помощ на
Коментари Харесай

Военният министър: България предоставя оръжия на Украйна

Министър Димитър Стоянов в Рамщайн: България дава военна и военно-техническа помощ на Украйна в осъществяване на решението на Народното събрание. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата.

" България дава военна и военно-техническа помощ на Украйна в осъществяване на решението на Народното събрание от 3 ноември 2022 година " Това сподели министърът на отбраната Димитър Стоянов днес, 20 януари, на съвещанието на Контактната група за даване на отбранителна помощ на Украйна. Форумът се организира в Рамщайн, Федерална република Германия, и негов хазаин е секретарят по защитата на Съединени американски щати. В българската делегация вземат участие началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на защитата Теодора Генчовска.

" От началото на съветската инвазия в Украйна с български национални транспортни средства от Министерството на защитата сме дали филантропична помощ, както и военни персонални защитни средства, на обща стойност 7 милиона лв. ", уточни министър Стоянов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР